Mycket har hänt

dom senaste dagarna, orkar inte ens gå in på det.
Fick lite inspiration av Hannas blogg ang. hur man egentligen levt livet. Så jag tänkte göra samma sak =)

5 feb 1987 föddes jag på Östersunds BB, min familj bestod då utav mamma, pappa och storasyster Linda.

Tror det var 1990 lr 1991 så flyttade jag och mamma ner till Knivsta, jag tror att jag var en rätt snäll tjej =)

År 1994 så föddes min lillasyster Matilda, då bodde jag, Matildas pappa och mamma tillsammans nere i Knivsta. Jag var 7 år gammal och mycket stolt över att nyss börjat på dne riktiga skolan. Jag började även rida då på Lagga ridskola.

År 1996 Så var jag en trotsig 9 åring som hade alltför mycket att göra på veckorna. Jag tränade handboll 3 ggr/v för Vassunda IF och hade matcher på helger, på det så red jag även på lördagar. Mamma var tokig på mig för att hon var tvungen att köra mig lite överallt. Min gammla och trogna vän Sara träffade jag detta år.

År 1997 Så höll jag fortfarande på med handboll, vi hade tagit fler tal guld och silver medaljer. Men nu hade mitt intresse för olika sporter utvecklats ännu mer. Jag tränade handboll 3 ggr/v, fotboll på somrarna 2 ggr/v, red 1 gång, tränade löpning och orientring 2-3 ggr/v. Jag hade alltså fullt upp med att idrotta. På vintrarna sysslade jag med längdåkning 2 ggr/v. Jag hade utvecklats riktigt bra i längdåkning, som linjespelare i handboll, men ridningen var mitt största intresse.
Jag tror det var detta år jag träffade min underbara vän Lisa.

År 1998 Jag började bli trotsig och allt mer uppkäftig. Jag ville leva mitt liv. Idrotten var en stor del av mitt liv, men nu hade jag lagt av med allt förtom ridningen, men jag hittade ett nytt intresse och började träna i Uppsala SlalomKlubb säsongen 98/99. Mitt mål var att bli nästa Pernilla Wiberg, haha. Detta år tog jag även upp kontakten med min gammla barndomsvän Kim, vi har känt varandra sen jag var 6 år gammal. Dock gled vi i sär lika fort som vi vart vänner igen.

År 1999 Jag gjorde ett försök att börja spela handboll igen, men det var inte alls lika roligt som förut. Jag var 12 år gammal, och gick i 6:an. Ridningen tog upp all min lediga tid nu, jag och Lisa satt med i USEK. Vi tillbringade mycket av vår lediga tid på Lagga. Vi hade hand om unghästarna, var ute och körde shettisarna mm. Jag var de där tjejen som gick i stora kläder, startade massa bråk mm.

År 2000 började jag 7:an. Jag började sminkade mig, började tjuvröka och tjuv dricka. Jag vart kompis med Mickis som gick i 9:an då. Vi hade jäkligt kul tillsammans. Dock vart det bråk mellan mig och Lisa av massa olika skäl och vi gled helt i sär. Tillbringade fortfarande hela helgerna på Lagga och njöt av stall livet där.

År 2001 tog jag ett stort steg i mitt liv. Jag beslutade att börja 8:an uppe i Svenstavik istället och flytta till pappa. Jag kommer så väl ihåg första dagen i skolan. Jag träffade som tur var min kompis Jessica som visade mig vart bildsalen låg. Jag stod där utanför och vågade inte gå in. Hade ingen aning om vad det var för människor där inne. Jag visste att min lärare var Pelle vars dotter och jag umgåtts rätt mycket när vi var små. Sen kom lärarna och dom undrade vem jag var, dom hade ingen aning om att jag skulle börja i den klassen lr. den skolan. Skolan hade bytt rektor mitt under sommaren och infon om att jag skulle börja hade inte kommit fram till den nya rektorn.
Jag satte mig vid det "tuffas" bord och det var dom som vart mina vänner. Dom där lite uppkäftiga och coola typerna.

Jag träffade även Tuva det året, jag tyckte hon var konstig som var ute och gick med ett får. Började rida deras häst, men vid julen 2001 så fann jag min självsfrände Vår Vinter. han stod i ett annat stall coh var min absolut bästa vän. Jags kaffade även min första pojkvän Andreas, han var inte alls speciellt omtyckt av min släkt. Det förhållande höll nästan i 1 år.
Jag började även rida på Bergs Ryttarförening i en riktigt bra grupp.

År 2002 så började man 9:an, jag festade en hel del med syster och var allt mer inne i stan. 9:an avr ett rätt jobbigt år för mig, jag gled i sär fårn mina klasskamrater coh tyckte dom flesta var töntiga. Men lärde känna Emma och Emelie som delade mitt intresse för hästar. Vi hade jäkligt roligt det året trots allt. Detta år var ändå mitt värsta, ägarna sålde min älskade Vår Vinter och jag lyckades få dom at köpa ett fint och odrägligt arabsto. Jag drig till Isle of Wight ( England) på språkresa i 3 v, så jäkla underbart var det. Helt otroligt skönt, hade en underbar familj och träffade en underbar kille där. Men jäklar vad med sattyg man gjorde och saker vi egentligen inte fick göra.

År 2003 Nu var grundskolan slut och allvaret började. Jag skulle gå Hotell och Restaurag i Åre. Jag bodde i en 1a på källarvägen i Järpen och njöt av livet. Träffade Malin som blev min allra bäste vän där på skolan, även Verre var en trogen vän. Men elevboende var inget för mig coh jag o Malin flyttade tillsammans till en 2:a en bit från källarvägen. Jag började rida på Järpens ridskola, men det var inte mycket att hurra för. Inget ridhus, så under vintern gick det inte att rida så seriöst.
Denna sommaren drog jag till England cohd enna gång Cornwall för språkresa och ridläger. Träffade där min drömh'st Guinnisse, en underbar ochs tor herre. Jag debuterade på fälttävlansbanan coh fastnade för det. Han avr helt underbar, vi bara flög över hinderna.

År 2004 Vi hann inte bo mer än 5 mån i 2:an innan jag fick nys om en 3a som låg mitt i byn. Vi flyttade dit och det var skönt att kunna ha egna rum igen. Vi levde livet ska jag väl säga.
Jag coh Emma ( Hon jag bodde med på första språkresan) åkte tillbaka till Isle of wight för ett 13 dagars långt återbesök hos familjen. Dessa dagar var helt underbara, tragiskt nog så alla foton vi knäppte från den resan finns inte då KOdak (skitbolag) gjorde om och tappade bort våra 5 st fulla filmrulllar *hata*

År 2005 det var året så det hände saker. Sista året på gymnasiet gick av stapeln. Vi var mest ute på praktik. Klassresan gick till Barcelona, där vi tittade på vingårdar, efstade, käkade taps och njöt av 6 dagar där. Enda negativa var att jag vart bestulen på plånboken med en hel del pengar.
Jag åkte även till Irland på 2 mån praktik. Gjorde min praktik i köket och dessa 2 månader gick fort. Jag bodde på hotellet i ett jätte fint rum i 1½ mån. Vi åkte 16 mil t & r för att gå på nattklubbar inne i Galway. Jag åkte på galopptävling, träffade en Buke kompis där, det enda jag inte hann göra var att rida.

År 2006 Året då livet började på riktigt. Jag tog studenten den 24 Maj och det var ett sorgligt avsked efter 3 år tillsammans, även om jag inte alltid kommit överens med alla och vi haft våra bråk. Vi har gjort så mycket tillsammans.
Jag drog till åland och skulle jobba som kock där, men vart inte långvarig pga diverse anledningar redan på midsommarafton slutade jag. Jag, syster och Lena flyttade ihop i en stor 3:a mitt inne i stan. Vo festade och hade kul. I november köpte jag och syster en hund, vid namn Tindra. Den underbaraste hund som finns, förutom när hon bet sönder mina nya skor ocha llt annat i lägenheten.
Jag var arbetslös, inga pengar hade jag. i oktober fann jag det jobb jag sitter på nu. Sen dess så har jag varit här....

År 2007 flyttade jag till Hallen, där jag bor nu. Har en stor 2a och trivs bra här även om det är jobbigt att pendla nästa 3 tim/dag. I november träffade jag min underbara vän Eva, hon och hennes stora familj betyder mycket för mig. Hon lyssnar ALLTID och dömmer mig aldrig för alla dumma grejor jag hittar på =) Hon är en kär vän och står mig nära.

Så var det 2008. Inte mycket har hänt. Jag rider, jobbar och sover. I december börjar nya äventyr i Schweiz som blivande kock och jag får äntligen komma bort från detta jobb. Hoppas allt går bra i Schweiz och att jag får 4 underbara månader med roligt jobb, skidåkning och kanske lite fest =)

Nu vart det långt =)

Lite bilder på hur jag sett ut under årens gång, dom jag har på datorn iaf =)


Schweiz/Davos!

Igår fick jag ett efterlängtat samtal från en restaurang i Schweiz/Davos. Jag har fått jobb där och kommer jobba som kock där i 4 mån. Längtar redan efter att få åka ner. Jag kommer antagligen åka ner 1 v innan jag börjar, vilket blir den 13 dec. Så för första gången kommer jag fira jul någon annanstans än hemma, vilket kommer kännas riktigt konstigt. Sen kommer jag stanna där till tidigast 1 april, allt hänger på snö tillgången och om backen är öppen till restaurangen. Men mest troligt blir det till den 19 april och finns det snö kvar så komer jag ev. stanna ytterligare 1 v efteråt och åka skidor.

Kommer ha gratis liftkort, vilket är riktigt soft. Kommer att bo på restaurangen då det är billigast, dock blir det problem med att ta sig ner på kvällarna lr. rättare sagt det går inte. Men dom kommer ev. ha ett rum nere i byn som vi som bor på restaurangen akn avända om vi vill ut och festa lr. nått.

Lönen är helt okej. Efter att ha betalt boendet +3 måltider/dag så kommer jag ha 10.500 kr över. Vilket är soft, sen ahr jag lite räkningar som måste betalas i Sverige så efter att ha betalt det kommer jag ha runt 8000 kr över, så då kan jag åtmminstonde spara 6-7000 kr om jag snålar ordentligt =)

* Nytt pass
* Internationellt körkort
* Lägenheten ska sägas upp lr. hyras ut i 2:a hand
* Nya skidor ska införskaffas, ev. nya pjäxor oxå
* Ett dubbel skidfodral ska inhandlas
* Ska säga upp mig
* Ställa av bilen
* Sälja bilen
* Sälja råttorna
* Fixa flygbiljetter och tågbiljett
* Bankkonto måste fixas hur jag gör det vet jag inte =)
 

Nä, det är mycket som ska ordnas innan jag ska åka. Men snart har dom där 4 mån gått så jag akn få 2 v välförtjänt semester innan jag drar ner. 




Jag har blivit moster

Japp i natt kl 02,24 vart jag moster till en liten pojk =) Det lilla jag såg på bilden, så var han jätte söt.

Annars har det hänt en hel del i helgen men ändå inte =)

I fredags var det kraftis som gällde, hmmm nykter var jag då inte. Jag och min älskade Jessica var ute och festade. Vart liiiiite för mycket whiskey och öl. Men jäklar va roligt det var. Haha, somnade på en bänk, var sååå jäkla trött. Mårten väckte mig och sa att han kör hem min bil och jag skulle åka med. Fy fan va dåligt jag mådde då, var tydligen helt vit i ansiktet. Efter att ha spytt lite så mådde jag bättre, haha.
Drog hem och av någon konstig anledning så skulle Jessica hämta sin necessär och sova hos mig, Mårten och Magnus. Sagt och gjort, vi pissade. Sen drog vi, utan Jessica dock,haha. Magnus skulle vänta på henne men han drog, kom upp till stugan och jag undrade vart han gjort av min kompis. Åkte tillbaka och där fann han henne. Haha, hon snodde Mårtens säng och jag tog  andra sängen, Mårten fick dubbel sängen och stackars Magnus sov på soffan.
Nä, det var en rolig kväll!

På lördagen drog jag till stallet och red en sväng med Anna-Karin och Agneta, det var riktigt trevligt Sluggo var mysig och riktigt duktig.
På lördagen skulle det bli kraftis igen, NYKTERT dock. Satt där och hade tråkigt. Sen frågade min kompis mig om jag inte ville med ut och svinga mina lurviga ben i tältet nere i Hallen. Sagt och gjort, tog bilen ner gjorde mig i ordning och drog ut till tältet. Där var det en jäkla massa människor, dock var alla 40+.
Lite senare mot kvällen så ser jag Ronny, jäklar vad länge sen det var jag träfade han, måste vara över 1 år sedan. Stod och pratade med han tills dom stängde. Riktigt trevlig var det, pratade massa minnen och roliga saker vi gjort under alla åren jag "känt" honom, vilket borde bli sen jag var 14 år gammal allts 7 år =O Fast första åren umgicks vi inte mer än att jag satt i liften och snackade gojja med honom. Jag var jätte kär i honom i 2½år där, vilket han vet om, haha.

Det roligaste var att HAN oxå var där, mobbade han lite då dom inte fick komma in, då dom var under 18 år och dom inte hade målsmans sällskap. Det var roligt =)
Eva drog hem lite tidigare än vad jag gjorde. Haha, fick en ros av Ronny, lr. ja sån där fråne n rosenbuske, men det var gulligt. Det är tanken som räknas.


Idag var jag coh Elin ute och red en lång tur. Fast det började inte bra. Kom ner till stallet, hittade inte nyckeln till sadelkammaren då Agneta glömt hänga ut den. Hon var på dop av sin egen dotter. Men vi drog ner till församlingshemmet för att se om dom var klar i kyrkan, vilket dom inte var. Drog till stallet igen coh tänkte mocka. Men då hittade vi inte skottkärran, haha. Så vi fyllde på vatten och gjorde ordning fodret, åkte sen ner igen till församlingshemmet ihopp om att dom var klara då. Vilket dom var. När Agneta ser mig utbrister hon "nämen, där är Emelie, hej hej. " Sens äger "Jamen, just fan Nyckeln ligger på bron" Så hör man hennes man säga "Nä, men den tog jag in då jag trodde du glömt den". haha, så kan det gå. Men fick aif nyckeln och skulle ut och rida. Ja men tror ni inte hästarna skulle jävlas med oss. herodes fick vi in, men Sluggo var det värre med. Efter en ½ timma så lyckades jag fånga honom och efter ytterligare en  ½ tim var vi påväg. Red i 2½ tim och 2 mil, det var riktigt trevligt i varierande tempo. Fast när vi galopperade var det verkligen fart i oss. Haha mötte en bil oxå i full galopp, tur att inga stenar skvatt upp på den coh att hästarna snällt galopperade förbi.

Vart inte många foton från denna helg, 5 st kanske. LÄgger upp dom sen.

Ska nog sova i stugan i natt ihopp om att jag inte försover mig imorgon bitti. =)

Jaja,
L8ers!!!

Snart helg

Äntligen! Nsart är det helg igen. Då kommer min älskade Jessica upp, det ska bli roligt. Massa party blir det oxå.
Va och shoppade lite på systemet igår, vart iaf en platta öl =)
Ikväll ska man ner till hamnen och käka lite. Det händer mycket i min lilla by. Denna helg är det storsjötrollingen, massa folk och båtar. Sen sista helgen i juli är den Gla´musik festivalen, och den måste man gå på.

Dock vart det inte så uppskattat av mamma när jag talade om att jag bara kommer vara nere hos henne i 4 dagar. Känns egentligen jäkligt onödigt att åka ner, men avd ska man göra. har itne riktigt bestämt mig om jag ska gå på Gla´musik festivalen lr. om jag ska skippa det. Äh vi får se hur det blir!

Vi tar denna helg då det nalkas party, trevligt sällskap, fin fina pöjkar och kanske en och annan gril bit om vädret fortsätter vara fint.

Men nu måste jag jobba, ska snart springa ner och lägga i lite mer pengar till parkeringen. =) Man vill ju inte ha böter.


L8ers!

Helt otroligt!

Jag fattar inte vad jag håller på med! Jag är helt otrolig....

Snälla försvinn ur mitt huvud, jag vill inte tänka på dig dygnet runt. Åhhh, blir sååå less på mig själv.

Nä, det här funkar inte, han är ung! Men jävlar vad fin han är, så otroligt fin. Det vackraste leendet och underbaraste skrattet. Nä, nu får jag ge mig. Måste nog försöka skaffa mig ett liv, haha. Lättare sagt än gjort!

Jag kan inte koncentrera mig på något annat. Han finns där när jag äter,dricker, sover, jobbar, ja vad jag än gör så förföljer han mig.

If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine...
Knowing that I could never find that feeling
with anyone other than you.

- Courtney Kuchta -


Nu ska jag försöka koncentrera mig på jobbet, inte lätt det heller.

L8ers!

Affiliator.com
RSS 2.0
Gratisgodis.se


Student.se
GratisBio.se




Busring.se